%30
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9789756709610
Boyut
13.50x19.50
Sayfa Sayısı
168
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2008
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
1. Hamur
Dili
Türkçe

Devrimci MarşlarTürküler, Ağıtlar, Şiirler

Yayınevi : Su Yayınevi
35,00TL
24,50TL
%30
Satışta değil
9789756709610
427609
Devrimci Marşlar
Devrimci Marşlar Türküler, Ağıtlar, Şiirler
24.50

Bu topraklarda halkları daha özgür olsun diye, Devrimci düşünceleriyle, felsefeleriyle, cesaretleriyle, yiğitlik ve mertlikleriyle yaşamlarını feda eden "Şeyh Bedreddin, Pir Sultan, Köroğlu, Dadaloğlu, Yunus Emre, Nesimi, Kozanoğlu, Kara Yılan, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Ulaş Bardakçı, Hıdır Aslan ve Özenç'e..."; halkları tarafından yakılan ağıtlarla, söylenen türkülerle, destanlarla ve yazılan şiirlerle dilden dile, gönülden gönüle, bugünden yarına, bu insanların mücadelelerinin tarihini gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Halkların yazmış olduğu bu gönül tarihinin; marşları, türküleri, ağıtları ve şiirlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında, bir su damlası kadar olsa da bizim de bir katkımız olsun istedik.

Böyle bir seçkinin oluşturulmasındaki esas düşüncemizin "unutma ve unutturulma kültürüne" bir karşı duruş olduğu göz önüne alınmalıdır.

  • Açıklama
    • Bu topraklarda halkları daha özgür olsun diye, Devrimci düşünceleriyle, felsefeleriyle, cesaretleriyle, yiğitlik ve mertlikleriyle yaşamlarını feda eden "Şeyh Bedreddin, Pir Sultan, Köroğlu, Dadaloğlu, Yunus Emre, Nesimi, Kozanoğlu, Kara Yılan, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Ulaş Bardakçı, Hıdır Aslan ve Özenç'e..."; halkları tarafından yakılan ağıtlarla, söylenen türkülerle, destanlarla ve yazılan şiirlerle dilden dile, gönülden gönüle, bugünden yarına, bu insanların mücadelelerinin tarihini gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Halkların yazmış olduğu bu gönül tarihinin; marşları, türküleri, ağıtları ve şiirlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında, bir su damlası kadar olsa da bizim de bir katkımız olsun istedik.

      Böyle bir seçkinin oluşturulmasındaki esas düşüncemizin "unutma ve unutturulma kültürüne" bir karşı duruş olduğu göz önüne alınmalıdır.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat