Bugün küresel sorun haline dönüşen 'insan ticareti' olgusu hiçbir etik ve ahlaki kural gözetmeyen bir insanlık suçu olarak nitelendirilebilir. İnsan hak ve hürriyetlerini hiçe sayan insan tacirlerinin temel olarak 'yüksek kar, düşük risk' felsefelerini ortaya koyan bu eserin uygulamacılara ve araştırmacılara ışık tutacağı düşüncesindeyim.
-Yrd. Doç.Dr. Mehmet Arıcan
Fuhuş amaçlı insan ticareti Doğu Blok'u ülkelerinin dağılmaya başladığı 1990'lı yılların sonundan beri Türkiye'nin gündemindedir. Ülkemizin dünyadaki imajını zedeleyen insan ticaretine karşı güvenlik güçleri son yıllarda yoğun bir mücadeleye girdi. Ne var ki fuhu amaçlı insan ticaretinin açık hedefi olan Türkiye'de bu konuyu anlamak isteyen insanların her yönüyle bilgilenebileceği yazılı kaynaklar yaşanan süreçte yeterince üretilemedi. Tam bu noktada insan tacirleriyle ilgili bilimsel çalışmalarının yanı sıra bir polis olarak da insan tacirleriyle müdahaleye aktif bir şekilde katılan yazarların hazırladığı kitap bu alandaki boşluğu dolduracak ciddi bir kaynak niteliği taşıyor.
-Ali Kemal Erdem / Araştırmacı Gazeteci
Suç ve suçluluğun yüzyıllar öncesinde doğurmuş olduğu "insan ticareti"ni anlayabilmek için konuya bir de bu açıdan bakmanız gerekecektir. Başarılı polis uygulamalarının detaylı bir şekilde irdelendiği bu eseri sizlere şiddetle tavsiye ediyorum.
-Mustafa Kaygısız / Polis Akademisi Öğretim Görevlisi
Yaşadığımız topraklar üzerinde "steril yaşamlarımıza" uzak ne kadar olay varsa insan ticareti gerçeğine dair bu kitapla o kadar yakınımıza geliyor, hayatımızın içine giriyor. Sayfalar arasındaki kan donduran gerçekler zorlasada okuyucuları; farkında olmak, konuya dair fazlasını bilmek ve sömürüyle mücadele edebilmek adına gerçekleştirilmiş önemli bir çalışma. Yazarların kalemlerine sağlık
-Psikolog Çiğdem Eroğlu
Her ikiside counter-trafficker(tacir avcısı).. İnsanlık için bir kangren olan yarayı muhteşem bir şekilde ortaya koymuşlar.. Kurbanların yaşadıklarını okurken kanımızın çekildiğini iliklerimizin sızladığını hissedeceksiniz...
-Av. Fatma Cüveyri Yazı
- Açıklama
Bugün küresel sorun haline dönüşen 'insan ticareti' olgusu hiçbir etik ve ahlaki kural gözetmeyen bir insanlık suçu olarak nitelendirilebilir. İnsan hak ve hürriyetlerini hiçe sayan insan tacirlerinin temel olarak 'yüksek kar, düşük risk' felsefelerini ortaya koyan bu eserin uygulamacılara ve araştırmacılara ışık tutacağı düşüncesindeyim.
-Yrd. Doç.Dr. Mehmet ArıcanFuhuş amaçlı insan ticareti Doğu Blok'u ülkelerinin dağılmaya başladığı 1990'lı yılların sonundan beri Türkiye'nin gündemindedir. Ülkemizin dünyadaki imajını zedeleyen insan ticaretine karşı güvenlik güçleri son yıllarda yoğun bir mücadeleye girdi. Ne var ki fuhu amaçlı insan ticaretinin açık hedefi olan Türkiye'de bu konuyu anlamak isteyen insanların her yönüyle bilgilenebileceği yazılı kaynaklar yaşanan süreçte yeterince üretilemedi. Tam bu noktada insan tacirleriyle ilgili bilimsel çalışmalarının yanı sıra bir polis olarak da insan tacirleriyle müdahaleye aktif bir şekilde katılan yazarların hazırladığı kitap bu alandaki boşluğu dolduracak ciddi bir kaynak niteliği taşıyor.
-Ali Kemal Erdem / Araştırmacı GazeteciSuç ve suçluluğun yüzyıllar öncesinde doğurmuş olduğu "insan ticareti"ni anlayabilmek için konuya bir de bu açıdan bakmanız gerekecektir. Başarılı polis uygulamalarının detaylı bir şekilde irdelendiği bu eseri sizlere şiddetle tavsiye ediyorum.
-Mustafa Kaygısız / Polis Akademisi Öğretim GörevlisiYaşadığımız topraklar üzerinde "steril yaşamlarımıza" uzak ne kadar olay varsa insan ticareti gerçeğine dair bu kitapla o kadar yakınımıza geliyor, hayatımızın içine giriyor. Sayfalar arasındaki kan donduran gerçekler zorlasada okuyucuları; farkında olmak, konuya dair fazlasını bilmek ve sömürüyle mücadele edebilmek adına gerçekleştirilmiş önemli bir çalışma. Yazarların kalemlerine sağlık
-Psikolog Çiğdem EroğluHer ikiside counter-trafficker(tacir avcısı).. İnsanlık için bir kangren olan yarayı muhteşem bir şekilde ortaya koymuşlar.. Kurbanların yaşadıklarını okurken kanımızın çekildiğini iliklerimizin sızladığını hissedeceksiniz...
-Av. Fatma Cüveyri Yazı
- Yorumlar