Kur'an'a Göre Ömür ve Kıyamet Muhasebesi
1. Muhasebe
2. Müslüman Davranış Bilgisi
3. Ömür Muhasebesi
4. Kiyamet Muhasebesi
Bu; “Kur'an'a Göre Ömür ve Kıyamet Muhasebesi” adıyla sunulan, insanın bu dünyada yaptıklarının karşılığı olarak ömür muhasebesinin, ölüp yeniden diriltildikten sonraki hesaplaşma olan kıyamet muhasebesinin nasıl görüleceğini Kur'an ayetleri ışığında anlatıp açıklamaya çalışan bir kitaptır.
Bu amacı gerçekleştirmek için kaynakçada belirtilen eserlerden yararlanılmış; konu sunuş ve sonuç dışında içyapı olarak dört bölümden oluşturulmuştur. Çalışma; 1. Bölüm, 10. Kesim, 100. Ayrım olarak kodlanmış, kimi ayrımlarda daha rahat açıklama yapabilmek adına kendi içinde büyük harfle simgeleme yapılmıştır.
Birinci bölümde “Muhasebe” başlığı altında konuya genel olarak bakılmış, ardından sırasıyla toplumsal açıdan muhasebe türleri olarak Bireysel, Evyönetsel, Kurumsal, Kamusal ve Ulusal muhasebe türleri üzerinde durulmuştur. Bu bölümde kesim olarak ele alınan diğer konu başlıkları; Muhasebede Belge, Muhasebede Hesaplar ve Muhasebede Envanterden oluşmuştur.
İkinci bölümde “Müslüman Davranış Bilgisi” başlığı altında Genel Bakış sonrası İman ve Esasları, Temizlik, ibadetler bağlamında sırasıyla Namaz, Oruç, Zekât, Hac, Umre ve Kurban son olarak Ahlâk anlatılmıştır.
Üçüncü bölümde “Ömür Muhasebesi” başlığı altında Genel Bakışın ardından Öznesi İnsan, Mekânı Dünya, Belgesi Kur'an, İyiyi Yap Buyrukları, Kötüden Sakın Buyrukları, Ömür Muhasebesi Hesapları, Geçici Sonuç Çıkarma, Ömür Muhasebesi Uygulaması ele alınmıştır.
“Kıyamet Muhasebesi” başlığını taşıyan dördünce bölümde Genel Bakışın ardından, Ahiret kavramı yeniden ve daha ayrıntılı olarak ele alınmış, ayrıca Ecel ve Ölüm, Kıyamet ve Haşir, Uhrevi Hesap konularıyla Kesin Sonucun Çıkarılmasına ilişkin Kur'an ayetleri ışığında yazar görüşlerine yer verilmiştir.
- Açıklama
1. Muhasebe
2. Müslüman Davranış Bilgisi
3. Ömür Muhasebesi
4. Kiyamet Muhasebesi
Bu; “Kur'an'a Göre Ömür ve Kıyamet Muhasebesi” adıyla sunulan, insanın bu dünyada yaptıklarının karşılığı olarak ömür muhasebesinin, ölüp yeniden diriltildikten sonraki hesaplaşma olan kıyamet muhasebesinin nasıl görüleceğini Kur'an ayetleri ışığında anlatıp açıklamaya çalışan bir kitaptır.Bu amacı gerçekleştirmek için kaynakçada belirtilen eserlerden yararlanılmış; konu sunuş ve sonuç dışında içyapı olarak dört bölümden oluşturulmuştur. Çalışma; 1. Bölüm, 10. Kesim, 100. Ayrım olarak kodlanmış, kimi ayrımlarda daha rahat açıklama yapabilmek adına kendi içinde büyük harfle simgeleme yapılmıştır.
Birinci bölümde “Muhasebe” başlığı altında konuya genel olarak bakılmış, ardından sırasıyla toplumsal açıdan muhasebe türleri olarak Bireysel, Evyönetsel, Kurumsal, Kamusal ve Ulusal muhasebe türleri üzerinde durulmuştur. Bu bölümde kesim olarak ele alınan diğer konu başlıkları; Muhasebede Belge, Muhasebede Hesaplar ve Muhasebede Envanterden oluşmuştur.İkinci bölümde “Müslüman Davranış Bilgisi” başlığı altında Genel Bakış sonrası İman ve Esasları, Temizlik, ibadetler bağlamında sırasıyla Namaz, Oruç, Zekât, Hac, Umre ve Kurban son olarak Ahlâk anlatılmıştır.
Üçüncü bölümde “Ömür Muhasebesi” başlığı altında Genel Bakışın ardından Öznesi İnsan, Mekânı Dünya, Belgesi Kur'an, İyiyi Yap Buyrukları, Kötüden Sakın Buyrukları, Ömür Muhasebesi Hesapları, Geçici Sonuç Çıkarma, Ömür Muhasebesi Uygulaması ele alınmıştır.“Kıyamet Muhasebesi” başlığını taşıyan dördünce bölümde Genel Bakışın ardından, Ahiret kavramı yeniden ve daha ayrıntılı olarak ele alınmış, ayrıca Ecel ve Ölüm, Kıyamet ve Haşir, Uhrevi Hesap konularıyla Kesin Sonucun Çıkarılmasına ilişkin Kur'an ayetleri ışığında yazar görüşlerine yer verilmiştir.
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.