%35
Paylaşılamayan ve Sömürülen Alevilik Hasan Gülşan
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786055155773
Boyut
13.50x19.50
Sayfa Sayısı
88
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
1
Basım Tarihi
2016-03
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Paylaşılamayan ve Sömürülen Alevilik

12,00TL
7,80TL
%35
Satışta değil
9786055155773
709453
Paylaşılamayan ve Sömürülen Alevilik
Paylaşılamayan ve Sömürülen Alevilik
7.80

1938 Dersim katliamından hasbelkader kurtulan bir ailenin ferdi olan Hasan Gülşan, resmi kimliğini ve doğum yerini de Malatya'da edinmiştir. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirdikten sonra 1962'de İstanbul Hukuk Fakültesine kaydolmuştur. 1961 Anayasasının sağladığı özgür ortam sayesinde siyasal, sosyal ortamlarda ve özellikle Aleviliğin gün yüzüne çıkarılıp örgütlenmesinde, 1968 olaylarının içerisinde yer almıştır. Öğrencilik döneminde, sendikacılık, gazetecilik, öğretmenlik yapmıştır. 1973'ten başlayarak İstanbul Radyosu başta olmak üzere, birçok televizyon kanalında söyleşi programlarına katılmıştır. 1977'de Ecevit'in başbakanlığı döneminde, lise son sınıflarda okutulan ve Alevileri rencide eden Felsefeye Giriş adlı kitabın toplattırılıp yazarı hakkında dava açılmasında; Cem dergisi aleyhinde DGM'de görülen davada; Hüseyin Kılıç'ın ilk üç halifeyi eleştiren İki Emanet (Kur'an ve Ehlibeyt) kitabının toplattırılması ve yazarın cezalandırılmasına yönelik davada; Star TV'deki kamuoyunda iz bırakan Güner Ümit olayıyla ilgili davada; HBB TV'deki Cemal Şener - İmam H. A. Buldan tartışmasındaki Aleviliğe yönelik hakaret davasında ve tutuklanan yüzlerce Alevi gencin yargılanmasında avukatlık yapmıştır. Türkiye Birlik Partisi İstanbul Gençlik Kollarında ve Türkiye Barış ve Demokrasi Partisinde kurucu üyeliğinde bulunmuştur. Cemevlerinin ibadethane sayılmasına yönelik Cem Vakfı Hukuk Komisyonunda çalışmıştır. Ayrıca öğrencilik yıllanndan itibaren de Akşam, Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelerde sosyal, politik, Aleviliğe ilişkin makaleleri yayımlanmıştır.

Yazarın daha önce Pir Hacı Bektaş Veli ve Alevi Bektaşiliğin Esasları (1975), Politika Kılavuzu (1988), Paylaşımcı, Yargılayıcı, Ahlakçı Yönleriyle Anadolu Alevi Müslümanlığı (2000) adlı eserleri yayımlanmıştır.

  • Açıklama
    • 1938 Dersim katliamından hasbelkader kurtulan bir ailenin ferdi olan Hasan Gülşan, resmi kimliğini ve doğum yerini de Malatya'da edinmiştir. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirdikten sonra 1962'de İstanbul Hukuk Fakültesine kaydolmuştur. 1961 Anayasasının sağladığı özgür ortam sayesinde siyasal, sosyal ortamlarda ve özellikle Aleviliğin gün yüzüne çıkarılıp örgütlenmesinde, 1968 olaylarının içerisinde yer almıştır. Öğrencilik döneminde, sendikacılık, gazetecilik, öğretmenlik yapmıştır. 1973'ten başlayarak İstanbul Radyosu başta olmak üzere, birçok televizyon kanalında söyleşi programlarına katılmıştır. 1977'de Ecevit'in başbakanlığı döneminde, lise son sınıflarda okutulan ve Alevileri rencide eden Felsefeye Giriş adlı kitabın toplattırılıp yazarı hakkında dava açılmasında; Cem dergisi aleyhinde DGM'de görülen davada; Hüseyin Kılıç'ın ilk üç halifeyi eleştiren İki Emanet (Kur'an ve Ehlibeyt) kitabının toplattırılması ve yazarın cezalandırılmasına yönelik davada; Star TV'deki kamuoyunda iz bırakan Güner Ümit olayıyla ilgili davada; HBB TV'deki Cemal Şener - İmam H. A. Buldan tartışmasındaki Aleviliğe yönelik hakaret davasında ve tutuklanan yüzlerce Alevi gencin yargılanmasında avukatlık yapmıştır. Türkiye Birlik Partisi İstanbul Gençlik Kollarında ve Türkiye Barış ve Demokrasi Partisinde kurucu üyeliğinde bulunmuştur. Cemevlerinin ibadethane sayılmasına yönelik Cem Vakfı Hukuk Komisyonunda çalışmıştır. Ayrıca öğrencilik yıllanndan itibaren de Akşam, Cumhuriyet ve Milliyet gibi gazetelerde sosyal, politik, Aleviliğe ilişkin makaleleri yayımlanmıştır.

      Yazarın daha önce Pir Hacı Bektaş Veli ve Alevi Bektaşiliğin Esasları (1975), Politika Kılavuzu (1988), Paylaşımcı, Yargılayıcı, Ahlakçı Yönleriyle Anadolu Alevi Müslümanlığı (2000) adlı eserleri yayımlanmıştır.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat