Sen Hasta Değilsin İzzet Güllü
Teknik Bilgiler
Stok Kodu
9786056891601
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
356
Basım Yeri
İstanbul
Baskı
3
Basım Tarihi
2019-10
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe

Sen Hasta DeğilsinBir Yaranın Şifası Bir Yalanın İfşası

37,50TL
Satışta değil
9786056891601
807375
Sen Hasta Değilsin
Sen Hasta Değilsin Bir Yaranın Şifası Bir Yalanın İfşası
37.50

Bizi yağmur ıslatıyor sanıyoruz. Şemsiye kullansak yine de ıslanır mıydık? Öyleyse ıslanmak yağmura değil, bize bağlıdır. Bizi işlediğimiz günah üzüyor sanıyoruz. Hâlbuki burada sorumlu olan ilgili eylemin kendisi değildir, zihnimizdeki günah algısıdır. Bu algı olmasaydı o eylem bizi üzebilir miydi? Aynı şekilde, bizi atak, kaygı, korku, takıntı, düşünce gibi süreçlerin etkilediğini zannediyoruz. Oysa etkilenmek olguya değil, algıya bağlıdır. Buna rağmen düşünceyle, atakla, kaygı ve korku duygusuyla boğuşmaya, algı ile değil de olgu ile uğraşmaya devam ediyoruz. Bir kalp koşarken de çarpar. İnsan bazen soğukta da titrer. Bunlar atak yaşarken de ortaya çıkabilir. Ancak bu belirtiler koşarken ve soğukta hiçbir psikoloji doğurmaz. Hani bizi belirtiler etkiliyordu? Hani tedavi ve terapi ile onlardan kurtulmamız gerekiyordu? İnsan beyni belirti ortaya çıktığı için değil, kodlandığı yönde psikoloji üretir. Sektör gibi yaparak belirtileri sorumlu görmek, öncelikle bunları azaltmaya, sonra da yok etmeye çalışmak ruhumuzu bu belirtilere karşı daha da duyarlı hale getiriyor. Öldürmeyen her darbe, süreci daha da kuvvetlendiriyor. İşin gerçeği, kaygıdan kaygılanmayınca kaygının, korkudan korkmayınca korkunun hiçbir tesiri kalmıyor.

Bu eseri okuduğunuzda, siz de yazar gibi “Doktor, beni tahlile yolla. Hastaysam ispat et.” diyecek, “Hani ben hastaydım? Hastalık kitap okumakla düzelir mi?” diye soracaksınız. Sadece sektörün suistimallerini ifşa etmekle yetinmeyen, yeni bir çözüm yöntemi de sunan bu eserle nice insanın hayatı değişiyor, alanda sessiz bir devrim gerçekleşiyor.

  • Açıklama
    • Bizi yağmur ıslatıyor sanıyoruz. Şemsiye kullansak yine de ıslanır mıydık? Öyleyse ıslanmak yağmura değil, bize bağlıdır. Bizi işlediğimiz günah üzüyor sanıyoruz. Hâlbuki burada sorumlu olan ilgili eylemin kendisi değildir, zihnimizdeki günah algısıdır. Bu algı olmasaydı o eylem bizi üzebilir miydi? Aynı şekilde, bizi atak, kaygı, korku, takıntı, düşünce gibi süreçlerin etkilediğini zannediyoruz. Oysa etkilenmek olguya değil, algıya bağlıdır. Buna rağmen düşünceyle, atakla, kaygı ve korku duygusuyla boğuşmaya, algı ile değil de olgu ile uğraşmaya devam ediyoruz. Bir kalp koşarken de çarpar. İnsan bazen soğukta da titrer. Bunlar atak yaşarken de ortaya çıkabilir. Ancak bu belirtiler koşarken ve soğukta hiçbir psikoloji doğurmaz. Hani bizi belirtiler etkiliyordu? Hani tedavi ve terapi ile onlardan kurtulmamız gerekiyordu? İnsan beyni belirti ortaya çıktığı için değil, kodlandığı yönde psikoloji üretir. Sektör gibi yaparak belirtileri sorumlu görmek, öncelikle bunları azaltmaya, sonra da yok etmeye çalışmak ruhumuzu bu belirtilere karşı daha da duyarlı hale getiriyor. Öldürmeyen her darbe, süreci daha da kuvvetlendiriyor. İşin gerçeği, kaygıdan kaygılanmayınca kaygının, korkudan korkmayınca korkunun hiçbir tesiri kalmıyor.

      Bu eseri okuduğunuzda, siz de yazar gibi “Doktor, beni tahlile yolla. Hastaysam ispat et.” diyecek, “Hani ben hastaydım? Hastalık kitap okumakla düzelir mi?” diye soracaksınız. Sadece sektörün suistimallerini ifşa etmekle yetinmeyen, yeni bir çözüm yöntemi de sunan bu eserle nice insanın hayatı değişiyor, alanda sessiz bir devrim gerçekleşiyor.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitaba henüz kimse yorum yapmamıştır.
Kapat